joi, 19 august 2010

SUPEREROUL FEMEIE


MAMA nu este perfectiunea intruchipata , dar este cu siguranta supereroul propriului copil. Mama , femeia fantastica care stie sa repare aproape tot ce gaseste defect in casa ,care stie sa gateasca cele mai alese mancaruri fara cursuri de Gastronomie , care face cele mai gustoase si minunate torturi...mama , da , mama. Lasati dragi bunici mamele sa fie mame! Nu le furati acest drept dat de Dumnezeu.Locul bebelusului e in bratele mamei, acolo ii este lui cel mai bine , langa pieptul ei, langa inima ei.
Mama, femeia care traieste prin propriul copil, care aduce mangaiere unei fiinte gingase si care asteapta mangaierea inapoi.
UN COPIL inseamna MULT! Numai atunci cand il ai poti intelege ca inseamna TOTUL! Numai atunci poti intelege ca pentru linistea si bucuriile lui ESTI IN STARE SA FACI ORICE, poti renunta la ceva, chiar daca asta iti sparge sufletul in bucati.
Un COPIL nu e o jucarie, pe care o putem lasa deoparte cand ne plictisim si ne dorim o alta. Cand privesti in ochii lui sinceri si plini de lumina, vezi dreptul lui la liniste, la stabilitate, la fericire si avem datoria morala sa i-o oferim oricat de mult ar costa (fara ca asta sa insemne a trece cu vederea violente fizice ori verbale intr-o casnicie trista, ori alte compromisuri care sa incalce moralitatea).
Pentru el, ca mama, esti centrul universului,(iar asta iti da puterea sa muti muntii din loc). Nu renunta la dreptul de a fi mama pentru a face alta persoana sa se simta bine , nu te lasa manipulata de asa zisa ora de somn in plus daca copilul iti este ingrijit de bunica sau dadaca. Nu dragele mele...sa nu faceti aceasta greseala . Cei mai frumosi ani sunt acei ani in care-i formezi copilului tau imunitatea si caracterul. Este acel moment al primului gangurit , primului zambet, primului " mama " . Nu permite nimanui sa-ti educe copilul dupa alte standarde, nealese de tine. Ai dreptul sa alegi...sa te impui , nu-ti fie frica. O sa te descurci , avem in sange si in ADN acest instinct. Nu-ti fie frica sa faci tu prima baita miracolului tau , chiar daca alte persoane din jur se cred mai pricepute .Poti sa faci acest lucru , doar... esti supereroul femeie.
Ingrijeste-ti comoara deoarece nu poate sa fie inlocuita niciodata .
Iar daca , din motive de necontestat intervine un divort intr-o casnicie ce ne-a facut fericiti candva, si din care a rezultat COPILUL, stii ca viata trebuie sa mearga inainte, dar nu oricum... Copilul va intelege mai devreme sau mai tarziu, desi … va suferi toata viata trauma lipsei unuia dintre parintii lui adevarati.Dar gandeste in timp...o casnicie plina de suferinta, lacrimi si discreditari , o sa afecteze mult mai tare viitorul copilului decat o viata in liniste alaturi de doi parinti separati.
Incearca sa fi fericita deoarece o femeie fericita ,poate sa fie o mama perfecta.

Avramutza
19.08.2010

2 comentarii:

  1. marian -campia turzii20 iulie 2011 la 21:11

    --Super,,totul este bine gandit , o minte sanatoasa ,zic asa ,care tinde spre PERFECTIUNE- dar deocamdata nu va fi --dar se va intampla odata ,cu alta generatie de oameni-este superb totul am admiratie pentru cuvintele frumoase -si sentimentale la randul lor -esti poate melancolica si sufletista ca si mine --pui mult uman in orce-si daruiesti mult fara sa ai pretenti sa ti se intoarca -mai bine sa pierzi -esti multumita intr-un fel de starea ta ,de capacitatile tale dar iti trebuie un SUPORT- adevarat--adica o jumatate care sa te complecteze sa devi din nou un intreg-desi birui lumea si cu cat ai dar doresti sa fi mai complecta -CORECT --Felicitari pentru -autoincurajarea pe care o ai de a merge mai geparte -si nu dispera --mai este o sansa ,,SPERANTA--si optimismul tau,,cum sar zice ,,,ECLESIASTRU ,,---TOATE AU VREMEA LOR --,,SAU TOT EL ZICE --,,M-am uitat si am vazut sub soare,ca nu cei iuti alearga,ca nu cei viteji castiga razboiul.ca nu cei intelepti castiga painea,nici cei priceputi bogatia,nici cei invatati bogatia,ci toate depind de timp si de imprejurari .MARIAN -campia -turzii

    RăspundețiȘtergere