vineri, 20 august 2010

FEMEIA...UN VAS MAI SLAB ? - 1 -

Ingredientele necesare pentru curaj:
-cutezanta
-tenacitate
-indrazneala
-hotarare
-dragoste
Fara curaj devenim goi, forme tremurande ale umanitatii, sfasiate de furtunile vrajmase care, inevitabil, se abat in drumul nostru.
O avalansa nesfarsita de titluri ne bombardeaza zilnic cu amenintari:holocaust nuclear,SIDA, crime, droguri;dandu-ne motive zilnice pentru un atac de inima.Echilibrul credintei noastre este de asemenea tulburat cand suntem atinsi personal de un eveniment mai mult sau mai putin tragic, neplanificat.Da-mi voie femeie , sau barbat care citesti aceste randuri,sa-ti pun o intrebare:
Ti-e frica de curaj?
Ori de cate ori citesc sau aud despre oameni care reactioneaza curajos in conditii cumplite, ma intreb ce principii au folosit ca sa-si puna curajul in actiune.
As vrea sa pot fi curajoasa si neinfricata...insa , prea des imi simt genunchii cum se inmoaie si tremura iar "coloana vertebrala" cum se "dezintegreaza"atunci cand stau in fata inamicului(problemelor).
Uneori, curajul meu cedeaza chiar si in timpul celor mai mici amenintari.
CURAJUL ZILNIC
Suntem provocate sa ne folosim curajul, intr-o oarecare masura, in fiecare zi...in casnicia noastra, in rolul de mame, in raspunsurile la problemele morale,....chiar si in primul lucru pe care il facem dimineata.Pentru cele mai multe dintre noi e necesara o portie mare de curaj ca sa ne privim in oglinda dupa lupta cu pernele si paturile din toiul noptii.
Se cere curaj sa ne autodisciplinam in ceea ce mancam, ce imbracam , etc.Daca avem copii acasa, adesea e necesara o doza uriasa de curaj pentru a face fata zilei respective alaturi de ei."Ce avem la micul dejun, mami?" "Ce mi-ai pus de mancare la scoala,astazi?"Oh, ti-am spus de sute de ori ca urasc mancarea asta!"
"Unde imi este tema?" " Unde imi este celalalt pantof mama ?" si asa mai departe pana cand ne vine sa ne luam lumea in cap spre un loc mai linistit si mai calm.Dar...majoritatea dintre noi nu dam bir cu fugitul, nu plecam nicaieri, ci, prin curaj, PUNEM NEVOILE LOR mai presus de ale noastre.
Si atunci ma intreb.....Femeia este un vas mai slab?
Este necesar mai mult sau mai putin curaj pentru a face fata diferitelor momente si decizii ale vietii,de la decizii zilnice pana la alegerile pe viata,daca sa ramai singura sau sa te casatoresti.
De exemplu, daca alegerea sau circumstantele arata spre celibat,ai nevoie de curaj pentru a te pastra pura; daca alegerea este casatoria, ai nevoie de curaj ca sa pastrezi acel legamant chiar si in zilele mai furtunoase.

Avramutza L.

26.07.10

Un comentariu:

  1. daca credinta noastra este tulburata de tot felul de stiri rele inseamna ca nu avem credinta!!!!!!

    RăspundețiȘtergere